Niet jagen op de 100 miljoen

Tesla heeft binnenkort 4 fabrieken operationeel, en de wereld heeft er ongeveer 30 nodig.

 • A Tesla heeft in 2030 10 fabrieken operationeel

  Stemmen: 0 0,0%
 • B Tesla heeft in 2030 15 fabrieken operationeel

  Stemmen: 0 0,0%
 • D Tesla technologie wordt standaard, alle fabrieken produceren Tesla technologie.

  Stemmen: 0 0,0%

 • Total voters
  1

Mark7301

New Member
03-04-2021
1
0
48
Zeist
Tesla is meer dan auto's, denk aan batterijen chips en productie technologie.
Tesla is ook een missie, 10 jaar sneller naar een co2 vrije samenleving, zo stelt Musk.

Inmiddels is Tesla een winstgevend bedrijf en inspiratiebron en beschikt het over een grote hoeveelheid financiële middelen en is gewend nieuwe ideeën snel en voortvarend uit te kunnen voeren.

In plaats van zelf te jagen op 100 miljoen om co2 uit de lucht te halen kunnen we ook deze kans aan anderen geven.
Wat kunnen we besparen aan co2 door energie goed te verdelen en slim te zijn. De kinderarbeid tijdens de productie van de grondstoffen dient vermeden te worden, dat mag zeker gezegd worden. Echter een halvering van de prijs van de prijs van batterijen en eveneens de verwachting dat technologie voor een smart-grid ook goedkoper zal worden biedt gigantische mogelijkheden waar nu al over gedacht moet worden.

Kunnen we energie opwekken op plaatsen waar dit goedkoop kan, bijvoorbeeld in Ijsland of in de woestijn en deze met boten transporten naar de steden en industrie?
Zouden er zonnescherm/energiecentrales ontwikkeld kunnen worden van een dunne folie en batterijen, die op piekuren stroom leveren en zodanig dat deze kostprijs effectief zichzelf terug verdienen.
Zouden er zo eveneens daken gratis betegeld kunnen worden doordat ze kostprijs effectief zijn gedurende de tijd.
Dan zou Tesla zelf deze zonnecellen kunnen financieren en eigenaar blijven. Ze zouden deze zelf kunnen onderhouden en exploiteren en zelf het energie net op gaan verbeteren en exploiteren. Zodanig dat ze de fossiele energie centrales uit de markt concurreren.

Op deze manier dus niet willen jagen op 100 miljoen aan prijzengeld maar wel ideeën willen spuien en bespreken over welke toekomst er voor ons ligt. Volgens mijn visie zal Tesla ook daken gaan exploiteren omdat dat simpelweg sneller kan en het geld er toch is. Daarnaast zal Tesla ook verzekeringen verkopen en auto's zelf exploiteren, maar dat terzijde.

Welke visie op de toekomst van Tesla heb jij en zou je die kenbaar te maken.

Denk jij dat Tesla de ijskap van Groenland gaat redden of een stroomkabel aan zal leggen van Oost naar west dwars door de Verenigde Staten? Het mag allemaal.
Denk jij dat er een datacentrum van Tesla in IJsland zal verrijzen of misschien wel een in Space! Allemaal fantastische ideeën, schrijf erover.