Tesla neemt DeepScale over wegens technologie voor zelfrijdende auto's

Teslaforum

Administrator
Forumbeheer
16-01-2019
5
0
Tesla heeft DeepScale overgenomen, een start-up die energiezuinige processors gebruikt om de omgeving te analyseren. Dat schrijft CNBC op basis van verschillende bronnen.

De overname zou bijdragen aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto's van Tesla. Het bedrijf is van plan om de voertuigen als taxi's in te zetten. Begin dit jaar voorspelde Tesla-directeur Elon Musk nog dat er in 2020 "zelfrijdende robotaxi's van Tesla op de weg kunnen rijden".
Het is niet bekend wat Tesla voor de overname heeft betaald. Beide bedrijven wilden niet op de berichtgeving van CNBC reageren.

DeepScale bedacht een manier om neurale netwerken op een efficiënte manier te gebruiken. De technologie wordt gebruikt in sensoren en processors voor zelfrijdende systemen. Ze worden gebruikt om de omgeving in kaart te brengen.
Tesla-auto's zijn op dit moment nog niet volledig zelfrijdend. De voertuigen worden op niveau 2 beoordeeld, wat betekent dat de handen aan het stuur gehouden moeten worden. De auto's hebben wel een Autopilot-functie, een combinatie van adaptive cruisecontrol en rijbaanassistentie. Zo kan een auto zelf een rijafstand tot zijn voorganger bewaren en zelfstandig op dezelfde rijbaan blijven.

Bron: nu.nl